Blog

Jablotron 100 vs Ajax cena bezdrátové instalace

V dnešní době je bezpečnost domácností a firem klíčová, a právě zabezpečovací systémy hrají důležitou roli v ochraně majetku. Na trhu existuje celá řada řešení, z nichž mezi nejoblíbenější patří bezdrátové systémy od firem Jablotron a Ajax. V tomto článku se zaměříme na srovnání těchto dvou systémů z hlediska ceny, funkcí a uživatelské přívětivosti, abyste si mohli vybrat ten nejvhodnější pro své potřeby.

Jablotron
Ajax Jeweller

1. Přehled značek a jejich zaměření

  • Jablotron: Česká firma s dlouholetou tradicí, která nabízí komplexní zabezpečovací systémy. Specializuje se nejen na ochranu domácností, ale i komerčních objektů, a poskytuje možnost propojení s chytrou domácností.
  • Ajax: Mladší značka, která si rychle získala pozornost díky svému modernímu designu a jednoduché instalaci. Systémy Ajax jsou známé svou inovativností a pokročilými technologiemi.

2. Funkce a technologie

  • Jablotron: Systém Jablotron nabízí širokou škálu komponentů, od senzorů pohybu až po kamery. Je možné ho rozšířit o moduly pro chytrou domácnost (např. ovládání světel nebo vytápění). Jablotron také nabízí službu napojení na pult centrální ochrany (PCO) s možností vzdálené správy.
  • Ajax: Ajax se zaměřuje na rychlou instalaci a bezproblémovou komunikaci mezi komponenty pomocí rádiového signálu Jeweller s neuvěřitelným dosahem až 2000m v otevřeném prostoru. Systém umožňuje snadnou správu přes mobilní aplikaci a nabízí vysokou úroveň zabezpečení proti rušení signálu. Ajax se také chlubí velmi rychlým varováním při narušení.

3. Cena instalace

Podíváme se nyní na cenu bezdrátové instalace zabezpečení jednoduché nemovitosti se 4 pohybovými čidly, 1 požárním čidlem, klávesnicí a venkovní sirénou. Ceny jsou orientační a mohou se měnit, dle aktálních ceníků firem. Cena nezahrnuje odbornou montáž.

Jablotron

Zapezpečovací systém Jablotron

Ústředna s bezdrátovou komunikací a LTE – 11 818 Kč bez DPH
4x bezdrátový detektor pohybu s PET – 6 948 Kč bez DPH
Požární hlásič se sirénkou – 1 665 Kč bez DPH
Klávesnice – 2 663 Kč bez DPH
Venkovní siréna – 3 178 Kč bez DPH
Baterie – 811 Kč bez DPH

Celkem za materiál Jablotron: 27 083 Kč bez DPH
Provoz mobilní aplikace: dle paušálu

Ajax

Ústředna (HUB) – 8 558 Kč bez DPH
4x bezdrátový detektor pohybu s PET – 6652 Kč bez DPH
Klávesnice – 2 365 Kč bez DPH
Požární hlásič se sirénkou – 1 745 Kč bez DPH
Venkovní siréna – 2 815 Kč bez DPH
Baterie – v ceně prvků

Celkem za materiál Ajax: 22 135 Kč bez DPH
Provoz mobilní aplikace: zdarma

Závěr: Který systém je pro vás lepší?

Pokud hledáte robustní řešení s dlouholetou tradicí, Jablotron může být tou správnou volbou. Na druhou stranu, pokud preferujete moderní technologie, flexibilitu a snadnou instalaci za rozumnou cenu, Ajax by mohl být vhodnější volbou. Cena hraje důležitou roli, ale je nutné zvážit i specifické potřeby vašeho objektu.


Máte-li zájem o cenovou nabídku instalace zabezpečovacího zařízení, neváhejte nás kontaktovat!

Olomouc a okolí (Uničov, Litovel, Prostějov, Přerov, Mohelnice, Zábřeh, Šumperk…)

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz

Průmyslové elektroinstalace: Kanceláře, sklady, haly, dílny a provozovny v Olomouckém kraji

Elektroinstalace jsou nezbytnou součástí každé komerční a průmyslové budovy. Kvalitně provedená elektroinstalace zajišťuje nejen bezproblémový chod veškerých elektrických zařízení, ale také bezpečnost a energetickou efektivitu, což je klíčové pro každého provozovatele kanceláří, skladů, výrobních hal, dílen či jiných provozoven. V tomto článku se zaměříme na důležitost kvalitní elektroinstalace v těchto typech prostorů a jaké výhody přináší pro vaše podnikání v Olomouckém kraji.

Kanceláře: Zajištění optimálního pracovního prostředí

V kancelářských prostorách je spolehlivá elektroinstalace klíčová pro bezproblémový chod elektroniky a IT systémů. Správné rozvržení elektrických obvodů zajišťuje stabilní napájení počítačů, serverů, osvětlení a další techniky. Moderní kanceláře často vyžadují také datovou infrastrukturu, která je klíčová pro bezdrátové připojení WiFi sítí a zabezpečení citlivých dat. Profesionálně instalovaná elektroinstalace je základním kamenem produktivity a pohodlí zaměstnanců.

Sklady: Efektivita a bezpečnost

Ve skladech a logistických centrech je elektroinstalace klíčová pro provoz osvětlení, bezpečnostních systémů, regálových systémů a dalších elektrických zařízení, která jsou nutná pro efektivní pohyb zboží. Správné elektroinstalace v těchto prostorech zahrnují nejen běžné napájecí okruhy, ale také nouzové systémy a osvětlení. Dobře naplánovaná elektroinstalace dokáže zvýšit efektivitu práce a zajistit bezpečné prostředí pro zaměstnance.

Haly a dílny: Podpora výrobních procesů

Průmyslové haly a dílny vyžadují velmi specifické elektroinstalační řešení, které musí být schopné napájet náročná strojní zařízení a technologie. Kromě klasických napájecích okruhů je často zapotřebí silnoproudá elektroinstalace, která zvládne napájet výkonné stroje, svářečky, CNC stroje a další techniku. Bezpečnostní prvky, jako jsou proudové chrániče nebo záložní zdroje energie, jsou nezbytné pro ochranu zařízení i zaměstnanců.

Provozovny: Přizpůsobení specifickým potřebám

Každá provozovna má své specifické potřeby, které by měla elektroinstalace zohlednit. Ať už se jedná o maloobchodní prodejny, restaurace nebo výrobní podniky, kvalitní instalace zajistí bezproblémový chod všech zařízení. Může jít o osvětlení, zabezpečovací systémy, kamerové systémy, ale také o vybavení pro specializované provozy, jako jsou pekárny, kadeřnictví nebo autoservisy.

Klíčové výhody profesionální průmyslové elektroinstalace

  • Bezpečnost: Správně navržená a realizovaná elektroinstalace minimalizuje rizika spojená s požáry a úrazy elektrickým proudem.
  • Úspora energie: Moderní elektroinstalační systémy mohou zahrnovat řešení pro úsporu energie, jako je efektivní osvětlení a regulace spotřeby energie.
  • Flexibilita a rozšiřitelnost: Správně navržená instalace umožňuje snadnou úpravu nebo rozšíření v případě, že se vaše provozy rozrostou.
  • Podpora moderních technologií: Integrace s moderními systémy, jako je automatizace, chytré budovy a pokročilé zabezpečení.

Kontaktujte nás pro odbornou realizaci elektroinstalace

Naše firma se specializuje na kompletní průmyslové elektroinstalace pro kanceláře, sklady, haly, dílny a další provozovny v Olomouckém kraji. Nabízíme řešení na míru, která zohledňují potřeby vašeho podnikání. Díky našim zkušenostem v oblasti silnoproudých i slaboproudých instalací vám můžeme zajistit bezpečný a efektivní provoz vašich zařízení.

Pokud potřebujete spolehlivého partnera pro realizaci elektroinstalace ve vaší firmě, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám připravíme individuální nabídku a zajistíme profesionální provedení všech prací.

Často kladené otázky (FAQ) k průmyslovým elektroinstalacím

1. Co je zahrnuto v průmyslové elektroinstalaci?

Průmyslová elektroinstalace zahrnuje kompletní elektrické rozvody, silnoproudé a slaboproudé instalace, instalace osvětlení, záložní zdroje, zabezpečovací systémy, datové sítě a mnohé další prvky. Naše firma se zaměřuje na komplexní řešení, která splňují specifické požadavky pro každý typ provozu, ať už jde o kancelář, sklad, halu, dílnu či obchodní provozovnu.

2. Provádíte také revize elektroinstalací?

Ano, kromě samotné instalace nabízíme také revize elektroinstalací. Pravidelné kontroly jsou důležité pro zajištění bezpečného a bezproblémového provozu, zvláště v průmyslovém prostředí, kde může docházet k většímu opotřebení systémů.

3. Jaké bezpečnostní prvky obsahují průmyslové elektroinstalace?

Naše elektroinstalace zahrnují klíčové bezpečnostní prvky, jako jsou proudové chrániče, přepěťové ochrany, záložní zdroje energie (UPS), nouzové osvětlení a protipožární systémy. Bezpečnost je pro nás vždy prioritou.

4. Je možné elektroinstalaci upravit v budoucnu, pokud se změní potřeby provozu?

Ano, elektroinstalace navrhujeme tak, aby byly flexibilní a umožňovaly snadnou úpravu či rozšíření v případě změny požadavků. Díky tomu je možné v budoucnu přidávat nová zařízení nebo měnit rozvržení prostorů.

5. Jak dlouho trvá instalace elektroinstalace ve skladech nebo výrobních halách?

Délka instalace závisí na velikosti a složitosti projektu. Pro malé a střední provozovny může instalace trvat několik týdnů, zatímco větší haly nebo sklady mohou vyžadovat více času. Po konzultaci vám poskytneme přesný časový harmonogram.

6. Jaké oblasti pokrýváte?

Naše služby poskytujeme primárně v Olomouckém kraji, ale jsme schopni realizovat zakázky i v dalších regionech dle dohody.

7. Jaký je postup, pokud mám zájem o instalaci elektroinstalace ve své provozovně?

Nejprve nás kontaktujte, abychom mohli projednat vaše požadavky a zorganizovat konzultaci. Po posouzení prostorů vám připravíme návrh řešení a cenovou nabídku. Po schválení nabídky dohodneme termíny a začneme s realizací.

8. Jaká je cena za průmyslovou elektroinstalaci?

Cena se odvíjí od rozsahu a náročnosti projektu. Po zhodnocení vašich potřeb vám poskytneme podrobnou cenovou nabídku na míru, která zohlední všechny aspekty instalace.

Pokud máte jakékoli další dotazy nebo potřebujete poradit ohledně elektroinstalací, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme!

Proč vyměnit Jablotron 80 OASIS za Jablotron 100+: Výhody modernizace zabezpečovacího systému

Zabezpečení domova nebo firmy je jedním z nejdůležitějších prvků pro zajištění klidu a bezpečnosti. Pokud již používáte starší zabezpečovací systém Jablotron 80 OASIS, možná se ptáte, zda je čas na upgrade. Jablotron 100+ je moderní bezpečnostní systém, který přináší řadu inovací a výhod oproti svému předchůdci. V tomto článku se podíváme na hlavní důvody, proč je vhodné přejít na Jablotron 100+, a zároveň zmíníme možnost využití stávající kabeláže.

Zabezpečovací systémy

1. Vyšší úroveň zabezpečení

Jablotron 100+ nabízí pokročilé bezpečnostní technologie, které poskytují lepší ochranu proti vniknutí, požáru nebo jiným rizikům. Nový systém disponuje moderními detektory pohybu, kouře a plynu, které jsou přesnější a méně náchylné na falešné poplachy. Díky novým šifrovacím technologiím je také systém odolnější vůči pokusům o hacknutí nebo manipulaci.

2. Snadnější ovládání a moderní uživatelské rozhraní

Jednou z velkých výhod Jablotronu 100+ je jeho moderní a intuitivní ovládání. Uživatelé mohou snadno spravovat systém přes mobilní aplikaci MyJABLOTRON, která umožňuje kontrolu nad zabezpečením domu odkudkoli na světě. Na rozdíl od Jablotronu 80, který byl z velké části ovládán přes klávesnice a dálkové ovladače, nový systém nabízí mnohem přístupnější a přehlednější rozhraní.

3. Využití stávající kabeláže

Velkou výhodou při přechodu na Jablotron 100+ je možnost využití stávající kabeláže, která byla instalována s původním systémem Jablotron 80 OASIS. To znamená, že nemusíte kompletně předělávat elektroinstalaci, což výrazně snižuje náklady a urychluje celý proces modernizace. Stačí vyměnit všechny periférie (detektory, senzory, klávesnice apod.), což zajistí, že váš nový systém bude plně funkční a zároveň bude využívat již existující infrastrukturu.

4. Dostupnost náhradních dílů

Jablotron 80 OASIS je starší systém, jehož periferie a produkty se již nevyrábí a náhradní díly nejsou běžně k dostání. To může způsobit problémy při opravách a údržbě stávajícího systému. Jablotron 100+ je naopak moderní systém s aktivní podporou, což znamená, že budete mít k dispozici všechny potřebné komponenty a servisní služby, které zajistí dlouhodobou funkčnost a bezpečnost vašeho systému.

5. Lepší integrace s chytrou domácností

Jablotron 100+ je navržen tak, aby snadno spolupracoval s moderními technologiemi chytré domácnosti. Uživatelé mohou integrovat zabezpečovací systém s osvětlením, topením, klimatizací a dalšími zařízeními pro zvýšení komfortu a efektivity. Tato možnost automatizace nebyla v Jablotronu 80 k dispozici, což činí nový systém mnohem atraktivnějším pro ty, kteří chtějí kompletní kontrolu nad svým domovem.

6. Větší flexibilita a rozšíření

Zatímco Jablotron 80 OASIS měl omezenou kapacitu zařízení, Jablotron 100+ poskytuje mnohem větší flexibilitu při instalaci a rozšiřování. Umožňuje připojení většího počtu zařízení a modulů, což ocení jak domácnosti, tak firmy. Ať už chcete přidat nové detektory, kamery, nebo ovládací panely, Jablotron 100+ vám umožní snadno rozšířit váš zabezpečovací systém podle potřeby.

7. Dlouhodobá podpora a budoucí aktualizace

Jablotron 80 OASIS již postupně ztrácí podporu, což znamená, že výrobce se více zaměřuje na novější modely. Přechod na Jablotron 100+ vám zajistí dlouhodobou podporu, pravidelné aktualizace softwaru a dostupnost náhradních dílů. Investice do nového systému tak znamená i větší jistotu, že váš bezpečnostní systém bude aktuální i v budoucnu.

8. Ekonomičnost provozu

Moderní technologie, které Jablotron 100+ využívá, umožňují nejen efektivnější zabezpečení, ale i nižší spotřebu energie. Nové senzory a detektory jsou navrženy s ohledem na úspornost, což přispívá k dlouhodobé úspoře nákladů na provoz systému. Pro srovnání, Jablotron 80 OASIS má vyšší spotřebu energie, což může v delším horizontu zvýšit náklady na provoz.

Závěr

Přechod z Jablotronu 80 OASIS na Jablotron 100+ je nejen logickým krokem směrem k modernějšímu a spolehlivějšímu zabezpečení, ale také praktickým řešením, které vám umožní využít stávající kabeláž. Kromě lepšího zabezpečení a pohodlnějšího ovládání získáte systém, který je připraven na budoucí rozšíření a integraci s chytrou domácností.

Pokud máte zájem o modernizaci vašeho zabezpečení nebo potřebujete poradit s instalací, neváhejte nás kontaktovat. Naše elektroinstalační firma vám s přechodem na Jablotron 100+ ráda pomůže!

Zabezpečení a elektroinstalace v Olomouci a okolí

V dnešní době, kdy se technologie stávají nedílnou součástí našich životů, je kvalitní a spolehlivá elektroinstalace klíčovým prvkem nejen v domácnostech, ale také v komerčních prostorách. Ať už stavíte nový dům, rekonstruujete byt, nebo vybavujete kancelář, je důležité mít jistotu, že všechny elektroinstalační práce jsou provedeny profesionálně a bezpečně. Pokud hledáte kvalitní elektroinstalační služby v Olomouci a okolí, tedy například v Uničově, Litovli, Prostějově, jste na správném místě.

Komplexní služby v oblasti elektroinstalací

Naše firma se specializuje na široké spektrum elektroinstalačních prací. Nabízíme kompletní řešení od návrhu až po samotnou realizaci, a to jak pro rodinné domy, tak pro komerční objekty. Naše služby zahrnují:

  • Nové elektroinstalace: Provádíme kompletní silnoproudé i slaboproudé elektroinstalace v novostavbách. Na základě individuálních potřeb klienta navrhneme a realizujeme optimální řešení, které zajistí bezpečnost, efektivitu a dlouhou životnost instalace.
  • Rekonstrukce elektroinstalací: Starší budovy často vyžadují modernizaci elektroinstalací. Postaráme se o bezpečné a efektivní přeměny stávajících systémů na moderní a vyhovující současným normám.
  • Revize elektroinstalací: Nabízíme také revize a kontroly elektroinstalací, abyste měli jistotu, že vaše instalace splňuje všechny bezpečnostní předpisy.

Zabezpečovací systémy pro váš klid a bezpečí

Bezpečnost je prioritou každého domova i firmy. Proto nabízíme špičkové zabezpečovací systémy, které ochrání váš majetek před nežádoucími návštěvníky. Naše nabídka zahrnuje:

  • Zabezpečovací alarmy: Instalujeme moderní alarmové systémy, které okamžitě upozorní na pokusy o neoprávněný vstup do objektu.
  • Detektory požáru, kouře a plynu: Bezpečí vašeho domova nebo kanceláře můžeme dále zvýšit instalací detektorů kouře a plynu, které vás varují před potenciálním nebezpečím.

Kamerové systémy pro nepřetržitý dohled

Kamerové systémy jsou nezbytným doplňkem moderního zabezpečení. Umožňují vám mít neustálý přehled o dění kolem vašeho domu nebo firmy. Nabízíme:

  • IP kamery: Moderní IP kamery s vysokým rozlišením umožňují sledování obrazu v reálném čase i jeho záznam. Díky připojení na internet můžete mít přehled odkudkoliv na světě.
  • Bezpečnostní kamery s nočním viděním: Zajistíme kvalitní dohled i v noci, kdy je potřeba zvýšená bezpečnost.
Kamery uniview

Domovní telefony a videotelefony

Komunikace s návštěvníky je důležitou součástí bezpečnosti i pohodlí. Nabízíme instalaci a servis domovních telefonů a videotelefonů, které vám umožní jednoduše a bezpečně komunikovat s těmi, kteří stojí před vašimi dveřmi:

  • Videotelefony: Moderní videotelefony s kamerou vám umožní vidět, kdo stojí za dveřmi, a to i na dálku. Některé modely navíc umožňují připojení k chytrým telefonům, takže můžete kontrolovat vstup i tehdy, když nejste doma.
  • Audio domovní telefony: Klasické audio systémy jsou stále populární díky své jednoduchosti a spolehlivosti.

Proč si vybrat nás?

Naše firma působí v Olomouci a širokém okolí, včetně měst jako Uničov, Litovel či Prostějov. Zakládáme si na individuálním přístupu ke každému zákazníkovi, kvalitě odvedené práce a dlouhodobé spokojenosti našich klientů. Naše služby jsou vždy prováděny s důrazem na:

  • Bezpečnost: Elektroinstalace i zabezpečovací systémy provádíme dle platných norem a předpisů, aby byla zajištěna maximální bezpečnost.
  • Inovace: Snažíme se využívat nejmodernější technologie a postupy, abychom našim klientům nabídli co nejlepší řešení.
  • Zákaznický servis: Jsme tu pro vás nejen během instalace, ale také pro následnou údržbu a servis.

Kontaktujte nás pro nezávaznou konzultaci

Pokud plánujete elektroinstalační práce, instalaci zabezpečovacích systémů, kamerových systémů nebo domovních telefonů v Olomouci a okolí, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poskytneme odbornou konzultaci a navrhneme řešení na míru vašim potřebám. S námi získáte nejen profesionální služby, ale také klid a bezpečí pro váš domov nebo firmu.

Váš partner pro elektroinstalace a zabezpečení v Olomouci a okolí.


Máte-li zájem o cenovou nabídku silnoproudé či slaboproudé elektroinstalace, neváhejte nás kontaktovat!

Olomouc a okolí (Uničov, Litovel, Prostějov, Přerov, Mohelnice, Zábřeh, Šumperk…)

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz


Legislativní požadavky na umístění CCTV kamer: Kde mohou a kde nemohou být, co mohou a co nemohou sledovat

V současné době se systémy CCTV (uzavřený kamerový systém) stávají nedílnou součástí bezpečnostních opatření v mnoha typech budov, od soukromých domů až po komerční a veřejné prostory. Správné používání těchto systémů však vyžaduje dodržování přísných legislativních předpisů, aby bylo zajištěno respektování práv na soukromí a ochranu osobních údajů. Tento článek podrobně rozebírá legislativní požadavky na umístění CCTV kamer v České republice, kde mohou být umístěny, co mohou sledovat a jak zajistit, aby byl váš systém v souladu se zákonem.

Legislativa a regulace CCTV v České republice

V České republice je používání CCTV kamer regulováno několika klíčovými legislativními normami, mezi které patří zákon č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, a evropské nařízení GDPR (General Data Protection Regulation). Tyto předpisy stanovují zásady, jakým způsobem mohou být zpracovávány osobní údaje získané prostřednictvím CCTV kamer.

Klíčové legislativní požadavky:
  • Informování osob: Podle GDPR a zákona o ochraně osobních údajů musí být osoby informovány o tom, že jsou monitorovány. To obvykle znamená umístění jasně viditelných cedulí nebo oznámení v monitorovaných oblastech.
  • Účel zpracování: Kamery mohou být používány pouze pro konkrétní a legitimní účely, jako je ochrana majetku, bezpečnost osob, prevence kriminality, nebo dohled nad pracovními procesy.
  • Minimalizace záznamů: Kamerové systémy by měly být nastaveny tak, aby sledovaly pouze nezbytně nutné oblasti, a záznamy by měly být uchovávány pouze po dobu nezbytně nutnou k dosažení sledovaného účelu. Typicky se jedná o období 14 až 30 dní, pokud není stanoven jiný zákonný důvod.
  • Zabezpečení dat: Záznamy musí být zabezpečeny proti neoprávněnému přístupu, ztrátě nebo zneužití. Přístup k záznamům by měly mít pouze oprávněné osoby.

Kde mohou být CCTV kamery umístěny?

Veřejné prostory:

Veřejné prostory mohou být monitorovány za určitých podmínek, zejména pokud to slouží veřejnému zájmu, jako je zajištění bezpečnosti a prevence kriminality.

Povolené umístění:
  • Ulice a náměstí: Kamery mohou být umístěny na veřejných prostranstvích, pokud je to v souladu se zákonem a pokud jsou občané informováni o monitorování.
  • Veřejné budovy: Kamerové systémy mohou být instalovány v budovách jako jsou úřady, školy, nemocnice a další veřejné instituce, opět s patřičným informováním veřejnosti.
Nepovolené umístění:
  • Soukromé prostory v dosahu veřejných kamer: Kamery nesmí být umístěny tak, aby snímaly soukromé prostory, jako jsou okna bytů nebo domů.
  • Intimní prostory: Nesmí snímat prostory, kde je očekáváno soukromí, jako jsou toalety, šatny nebo sprchy.
Soukromé prostory:

Majitelé soukromých prostor mohou instalovat kamery za účelem ochrany svého majetku a bezpečnosti, ale musí dodržovat legislativní předpisy týkající se ochrany osobních údajů.

Povolené umístění:
  • Podnikové areály a kanceláře: Kamery mohou být instalovány v komerčních prostorách, pokud to slouží k ochraně majetku nebo dohled nad pracovními procesy.
  • Obchody a sklady: CCTV může být používán pro prevenci krádeží a ochranu zboží.
Nepovolené umístění:
  • Pracovní stanice a osobní prostory zaměstnanců: Kamery nesmí být umístěny tak, aby nepřiměřeně sledovaly zaměstnance při jejich činnosti, pokud to není nezbytné a není to předem oznámeno.
  • Intimní prostory: I zde platí, že nesmí monitorovat prostory jako toalety, šatny nebo ložnice.
Společné prostory:

V bytových domech a jiných společných prostorách je použití CCTV stále častější. I zde je však nutné dodržovat specifické předpisy.

Povolené umístění:
  • Vstupní haly, schodiště a garáže: Kamery mohou být umístěny v těchto oblastech pro zvýšení bezpečnosti obyvatel.
  • Společné prostory bytových domů: CCTV může být instalováno, pokud je s tím souhlas většiny obyvatel domu.
Nepovolené umístění:
  • Vnitřní části bytů: Sledování by nemělo zahrnovat soukromé prostory jednotlivých bytů, kde obyvatelé očekávají soukromí.
  • Bez souhlasu obyvatel: Instalace kamer ve společných prostorách bez informování a souhlasu obyvatel je nepřípustná.
PTZ kamera snímá obchodní centrum

Co mohou CCTV kamery sledovat?

Povolené sledování:
  • Veřejné prostory: Sledování veřejných prostor za účelem zvýšení bezpečnosti a prevence kriminality je povoleno, pokud je v souladu se zákonem.
  • Společné prostory bytových domů: Monitorování vstupních hal, schodišť a garáží je povoleno, pokud je účelem ochrana obyvatel a jejich majetku.
  • Komerční prostory: Sledování prodejen, skladů a pracovních prostor je povoleno pro prevenci krádeží a ochranu majetku.
Nepovolené sledování:
  • Soukromé prostory bez souhlasu: Sledování osob v jejich soukromých prostorách, jako jsou byty nebo soukromé místnosti, bez jejich souhlasu, je nepovolené.
  • Sledování bez legitimního účelu: Jakékoliv sledování, které není v souladu s účelem uvedeným při instalaci systému, jako je špehování sousedů, je zakázáno.
  • Intimní prostory: Sledování toalet, šaten a dalších míst, kde je očekáváno soukromí, je nepřípustné.

Jak zajistit, aby váš CCTV systém byl v souladu se zákonem?

  1. Informujte osoby o monitorování: Ujistěte se, že na všech monitorovaných místech jsou jasně viditelná oznámení o používání kamerového systému. Tyto cedule by měly obsahovat informace o provozovateli kamerového systému a účelu monitorování.
  2. Definujte účel zpracování: Určete konkrétní a legitimní účel, pro který je systém používán, a tento účel dodržujte. Například ochrana majetku, zajištění bezpečnosti nebo prevence kriminality.
  3. Minimalizujte rozsah sledování: Sledujte pouze nezbytně nutné oblasti a minimalizujte čas, po který jsou záznamy uchovávány. Většina záznamů by měla být uchovávána maximálně 30 dní, pokud není nutné delší uchování záznamů z důvodu vyšetřování incidentu.
  4. Zabezpečte záznamy: Zajistěte, aby byly záznamy bezpečně uchovávány a přístup k nim měli pouze oprávněné osoby. Používejte silná hesla a šifrování k ochraně dat.
  5. Dodržujte pravidla GDPR: Zpracování osobních údajů musí být v souladu s GDPR. To zahrnuje pravidla týkající se informování subjektů údajů, jejich práva na přístup k informacím a ochranu osobních údajů.
  6. Pravidelná kontrola a údržba: Pravidelně kontrolujte a udržujte váš CCTV systém, aby byl stále v souladu s právními předpisy a technickými standardy.
Objekt je monitorován kamerovým systémem

Závěr

Instalace CCTV kamer může výrazně zvýšit bezpečnost a ochranu majetku, avšak jejich používání musí být vždy v souladu s legislativními požadavky a právy na soukromí. Dodržování zákonů a předpisů je nezbytné pro zajištění, že váš kamerový systém bude legální a etický.

Pokud potřebujete odbornou konzultaci nebo pomoc s instalací CCTV systému, neváhejte nás kontaktovat. Naše firma se specializuje na bezpečnostní řešení a rádi vám pomůžeme s návrhem a instalací systému, který bude v souladu se všemi legislativními požadavky.

Proč je důležité mít kvalitní elektrickou požární signalizaci (EPS) ve vaší budově?

Elektronická požární signalizace - nouzové tlačítko


V dnešním světě je bezpečnost na prvním místě a jednou z klíčových oblastí je požární bezpečnost. Požáry mohou mít devastující následky jak na lidské životy, tak na majetek. Statistika ukazuje, že včasné odhalení požáru může dramaticky snížit škody a zachránit životy. Elektrická požární signalizace (EPS) hraje v tomto směru nezastupitelnou roli.

Co je elektrická požární signalizace (EPS)?

Elektrická požární signalizace (EPS) je systém, který slouží k detekci požáru a následnému varování osob v budově. Základními komponenty EPS jsou detektory kouře, teplotní detektory, ruční hlásiče, ústředny a signalizační zařízení (sirény, světelné signály).

Typy EPS:
  1. Detektory kouře – rozpoznávají přítomnost kouře ve vzduchu.
  2. Teplotní detektory – reagují na změny teploty způsobené požárem.
  3. Ruční hlásiče – umožňují manuální spuštění poplachu v případě požáru.
  4. Ústředny – centrální jednotky, které vyhodnocují signály z detektorů a aktivují poplachové zařízení.
Požární detektory

Význam EPS pro bezpečnost budov

EPS přispívá k včasnému odhalení požáru, což umožňuje rychlou evakuaci a minimalizaci škod. Správně fungující EPS může zachránit životy a výrazně snížit finanční ztráty způsobené požárem.

Reálné situace:
  • Příklad 1: V administrativní budově v Praze došlo k požáru v serverovně. Díky kvalitnímu EPS byl požár včas detekován a zaměstnanci byli evakuováni bez zranění.
  • Příklad 2: V rodinném domě v Brně detektor kouře aktivoval poplach v noci, což umožnilo rodině bezpečně opustit dům předtím, než se požár rozšířil.

Legislativa a normy

V České republice existuje řada legislativních požadavků a norem, které regulují instalaci a údržbu EPS. Mezi klíčové dokumenty patří vyhlášky a normy ČSN, které stanovují technické a provozní požadavky na EPS.

Povinnosti majitelů budov:
  • Zajištění instalace EPS v souladu s platnými normami.
  • Pravidelné kontroly a údržba systému.
  • Dokumentace a evidence všech revizí a údržbových prací.
Elektronická požární signalizace Hochiki

Klíčové vlastnosti kvalitního EPS

Kvalitní EPS systém by měl být spolehlivý, rychlý a snadno ovladatelný. Moderní EPS systémy nabízejí pokročilé funkce, jako je integrace s dalšími bezpečnostními systémy, vzdálený monitoring a automatické hlášení požáru.

Výhody pokročilých funkcí:
  • Integrace s jinými systémy – např. propojení s kamerovým systémem (CCTV) pro rychlejší reakci.
  • Vzdálený monitoring – možnost sledování a správy systému na dálku.
  • Automatické hlášení – automatické zasílání upozornění na požár záchranným složkám.

Údržba a pravidelné kontroly EPS

Pravidelná údržba a kontrola EPS je klíčová pro zajištění jeho správného fungování. Odborné revize by měly být prováděny minimálně jednou ročně a měly by zahrnovat kontrolu všech komponentů systému.

Co zahrnuje údržba:
  • Kontrola funkčnosti detektorů a hlásičů.
  • Testování ústředny a poplachových zařízení.
  • Aktualizace softwaru a konfigurace systému.

Případové studie

Případová studie 1:

Obchodní centrum v Ostravě – EPS systém detekoval požár v podzemním parkovišti. Díky včasnému zásahu hasičů byly škody minimální a nebyla ohrožena bezpečnost návštěvníků.

Případová studie 2:

Školní budova v Plzni – Detektor kouře v kuchyni školy spustil poplach během dopoledního vyučování. Díky rychlé evakuaci se všichni žáci a učitelé bezpečně dostali ven.

Jak vybrat správný EPS systém pro vaši budovu

Výběr správného EPS systému závisí na typu a velikosti budovy, její účelu a specifických požadavcích. Doporučuje se konzultace s odborníky, kteří mohou navrhnout nejvhodnější řešení.

Závěr

Kvalitní elektrická požární signalizace je nezbytnou součástí každé budovy. Pomáhá chránit lidské životy, majetek a minimalizovat škody způsobené požáry. Pravidelná údržba a správná instalace EPS jsou klíčové pro jeho efektivní fungování. Nezapomeňte, že investice do kvalitního EPS systému se vždy vyplatí.

Pro více informací a odbornou konzultaci nás neváhejte kontaktovat. Rádi vám pomůžeme s výběrem a instalací EPS systému, který splní všechny vaše požadavky.

Máte-li zájem o cenovou nabídku instalace elektronické požární signalizace, neváhejte nás kontaktovat!

Region Morava (Olomouc, Brno, Ostrava a okolí)

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz


Jak zajistit rychlou a stabilní WiFi síť v hotelu?

V dnešní digitální době je rychlá a stabilní WiFi síť jednou z nejdůležitějších služeb, které hotely mohou svým hostům nabídnout. Bez ohledu na to, zda hosté cestují za prací nebo rekreací, očekávají, že budou mít přístup k internetu bez jakýchkoliv přerušení. V tomto článku se podíváme na nároky zákazníků na WiFi sítě v hotelích, proč je důležité mít rychlou a stabilní síť a proč je právě TP-Link Omada ideální volbou pro tyto projekty.

Nároky zákazníků na WiFi sítě v hotelích

Moderní cestovatelé mají vysoké nároky na kvalitu WiFi sítě. Mezi hlavní požadavky patří:

  1. Rychlost: Hosté očekávají, že budou moci streamovat videa, provádět videohovory a stahovat velké soubory bez zpoždění. Pomalu načítající se stránky nebo přerušované připojení mohou vést k nespokojenosti a negativním recenzím.
  2. Stabilita: Stabilní připojení je klíčové, zejména pro obchodní cestující, kteří potřebují spolehlivé spojení pro práci. Nestabilní síť může způsobit ztrátu dat, přerušení online konferencí a celkově zhoršit uživatelský zážitek.
  3. Pokrytí: WiFi signál musí být silný a stabilní v celém hotelu – od recepce a pokojů, až po restaurace, konferenční místnosti a venkovní prostory. Každý kout hotelu by měl mít kvalitní připojení.
  4. Bezpečnost: Hosté chtějí mít jistotu, že jejich data jsou v bezpečí. To zahrnuje ochranu před hackery a zabezpečení osobních údajů při používání hotelové WiFi.

Proč musí být WiFi rychlá a stabilní?

Rychlá a stabilní WiFi není jen o spokojenosti hostů, ale také o efektivitě hotelového provozu. Zde jsou důvody, proč je to tak důležité:

  1. Zákaznická spokojenost: Dobrá WiFi zvyšuje celkovou spokojenost hostů, což vede k pozitivním recenzím a zvýšenému počtu rezervací. Nespokojení hosté mohou hotelu uškodit špatnými recenzemi a odradit potenciální zákazníky.
  2. Provozní efektivita: Mnoho hotelových systémů, jako je rezervační software, bezpečnostní kamery a systémy pro správu energie, závisí na stabilním internetovém připojení. Výpadky mohou vést k provozním problémům a ztrátě efektivity.
  3. Konkurenční výhoda: Hotely s vynikající WiFi sítí mají konkurenční výhodu. V dnešní době může kvalita internetového připojení rozhodnout o tom, zda se hosté vrátí do vašeho hotelu, nebo zda si vyberou jiný. Hosté ve svých recenzích pravidelně zmiňují rychlost WiFi.

Proč zvolit TP-Link Omada pro hotelové WiFi projekty?

TP-Link Omada je ideální řešení pro instalaci WiFi sítí v hotelech díky několika klíčovým vlastnostem:

  1. Centralizovaná správa: TP-Link Omada nabízí centralizovaný management, který umožňuje snadné nastavení, monitorování a spravování celé sítě z jednoho místa. To zjednodušuje údržbu a zvyšuje efektivitu správy sítě.
  2. Špičkový výkon: Omada zařízení poskytují vysokou rychlost připojení a spolehlivý výkon, což zajišťuje, že hosté budou mít vždy rychlý a stabilní internet.
  3. Široké pokrytí: S Omada access pointy lze dosáhnout širokého a stabilního pokrytí, které zajistí kvalitní signál v celém hotelu, včetně obtížně dostupných míst.
  4. Bezpečnost: Omada poskytuje robustní bezpečnostní funkce, jako je šifrování WPA3, VPN a ochrana před hrozbami, což zajišťuje bezpečné připojení pro všechny hosty.
  5. Flexibilita a škálovatelnost: Omada řešení jsou škálovatelná, což znamená, že mohou růst spolu s vaším hotelem. Ať už provozujete malý penzion nebo velký hotelový komplex, Omada nabízí řešení přizpůsobené vašim potřebám.

Závěr

Investice do kvalitní WiFi sítě je pro hotely nezbytností. Zákazníci očekávají rychlé, stabilní a bezpečné připojení, a jeho absence může výrazně ovlivnit jejich spokojenost a loajalitu. TP-Link Omada představuje vynikající volbu pro hotelové WiFi projekty díky svému výkonu, širokému pokrytí, bezpečnosti a snadné správě. Naše firma se specializuje na instalace TP-Link Omada, a proto jsme připraveni vám pomoci vytvořit optimální WiFi řešení, které splní všechny nároky vašich hostů.


Máte-li zájem o cenovou nabídku instalace profesionální WiFi sítě TP-Link Omada, neváhejte nás kontaktovat!

Region Morava (Olomouc, Brno, Ostrava a okolí)

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz


Kolik ušetří bytový dům výměnou svítidel za LED svítidla?

Výměnou svítidel za LED ušetříte

Úspora energie a nákladů při výměně starých svítidel za LED svítidla s pohybovým senzorem

V dnešní době, kdy se stále více klade důraz na úsporu energie a udržitelnost, je výměna starých svítidel za moderní LED svítidla s pohybovými senzory nejen ekologicky šetrným, ale také ekonomicky výhodným řešením. Tento článek se zaměří na konkrétní případ bytového domu, kde se původní svítidla na schodišti nahrazují LED alternativami. Představíme si výhody této výměny, včetně detailních výpočtů, které ukazují, jak rychle se investice vrátí.

Původní stav

V bytovém domě je jeden vchod vybavený 20 svítidly, každé o příkonu 80 W. V původním systému jeden vypínač rozsvítil celé schodiště, což znamenalo, že všech 20 svítidel svítilo současně, bez ohledu na skutečnou potřebu osvětlení.

Nový stav

V novém systému jsou stará svítidla nahrazena alternativními LED svítidly s příkonem 12 W, která jsou vybavena pohybovými senzory. Tyto senzory rozsvítí pouze jednotlivé svítidlo po dobu jedné minuty, když detekují pohyb, což výrazně snižuje celkovou spotřebu energie.

Výpočty úspor

  1. Spotřeba energie původních svítidel:
    • Příkon jednoho svítidla: 80 W
    • Počet svítidel: 20
    • Celkový příkon: 80 W * 20 = 1600 W (1,6 kW)
    • Předpokládejme, že svítidla svítí průměrně 4 hodiny denně.
    • Denní spotřeba: 1,6 kW * 4 hodiny = 6,4 kWh
    • Roční spotřeba: 6,4 kWh * 365 dní = 2336 kWh
  2. Spotřeba energie nových LED svítidel:
    • Příkon jednoho svítidla: 12 W
    • Počet svítidel: 20
    • Celkový příkon: 12 W * 20 = 240 W (0,24 kW)
    • Předpokládejme, že každé svítidlo svítí průměrně 1 minutu při každém použití a že schodiště je použito 100krát denně.
    • Denní spotřeba: 0,24 kW * (1/60) hodiny * 100 = 0,4 kWh
    • Roční spotřeba: 0,4 kWh * 365 dní = 146 kWh
  3. Úspora energie:
    • Roční úspora: 2336 kWh – 146 kWh = 2190 kWh
  4. Finanční úspora:
    • Předpokládejme cenu za 1 kWh elektřiny 8 Kč.
    • Roční úspora v korunách: 2190 kWh * 8 Kč = 17520 Kč

Návratnost investice

Předpokládejme náklady na jedno nové kvalitní LED svítidlo s pohybovým senzorem včetně instalace ve výši 1100 Kč.

  • Celkové náklady na výměnu svítidel: 1100 Kč * 20 = 22000 Kč
  • Roční úspora: 17520 Kč

Návratnost investice: 22000 Kč / 17520 Kč ≈ 1,25 roku

Závěr

Výměna starých svítidel za moderní LED svítidla s pohybovými senzory přináší výrazné úspory energie a nákladů. V našem modelovém případě se investice do nových svítidel vrátí za přibližně 1,25 roku, což je velmi rychlá návratnost. Navíc, po této době začínají skutečné finanční úspory, což činí tento krok nejen ekologicky smysluplným, ale také ekonomicky výhodným.

Pro další informace o možnostech úspory energie a výměně svítidel nás neváhejte kontaktovat. Jsme připraveni vám pomoci s návrhem a realizací optimálních řešení pro váš bytový dům.


Máte-li zájem o cenovou nabídku výměny svítidel v bytovém domě, neváhejte nás kontaktovat!

Region Morava (Olomouc a okolí)

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz

  • Výměna svítidel Olomouc
  • Výměna svítidel Uničov
  • Výměna svítidel Litovel
  • Výměna svítidel Mohelnice
  • Výměna svítidel Šumperk
  • Výměna svítidel Bruntál
  • Výměna svítidel Prostějov
  • Výměna svítidel Přerov
  • Výměna svítidel Zábřeh
osvětlení domácnosti

Často kladené otázky

1. Jaké jsou hlavní výhody LED svítidel s pohybovým senzorem?

LED svítidla s pohybovým senzorem nabízejí několik klíčových výhod, včetně nižší spotřeby energie, delší životnosti, a zvýšené bezpečnosti díky automatickému rozsvěcení při detekci pohybu. Tím se snižují náklady na elektřinu a zároveň zajišťuje efektivnější osvětlení pouze tehdy, když je potřeba.

2. Jaká je průměrná návratnost investice do výměny svítidel za LED s pohybovým senzorem?

Návratnost investice závisí na několika faktorech, včetně počtu svítidel, jejich využití a ceny elektřiny. V našem modelovém případě se investice do výměny 20 svítidel s pohybovými senzory vrátí přibližně za 1,25 roku.

3. Kolik energie mohu ušetřit výměnou starých svítidel za LED?

Výměna starých svítidel za LED svítidla s pohybovými senzory může přinést výrazné úspory energie. V našem příkladu došlo k roční úspoře 2190 kWh, což znamená finanční úsporu přibližně 17520 Kč ročně.

4. Jak dlouho vydrží LED svítidla ve srovnání s klasickými svítidly?

LED svítidla mají výrazně delší životnost než klasická svítidla. Zatímco tradiční žárovky mohou vydržet několik tisíc hodin, LED svítidla mohou dosáhnout až 50 000 hodin provozu, což znamená méně častou výměnu a nižší údržbové náklady.

5. Jsou LED svítidla s pohybovým senzorem vhodná pro všechny typy bytových domů?

Ano, LED svítidla s pohybovým senzorem jsou vhodná pro většinu bytových domů. Jsou zvláště užitečná v prostorách s nepravidelným pohybem, jako jsou schodiště, chodby nebo vchody, kde mohou výrazně snížit spotřebu energie a zlepšit bezpečnost.

6. Jaké jsou počáteční náklady na výměnu svítidel za LED s pohybovým senzorem?

Počáteční náklady zahrnují cenu samotných LED svítidel a náklady na jejich instalaci. V našem příkladu jsme předpokládali, že jedno LED svítidlo s pohybovým senzorem včetně instalace stojí 1100 Kč. Celkové náklady na výměnu 20 svítidel tedy činí 22000 Kč.

7. Jak funguje pohybový senzor a jaké jsou jeho výhody?

Pohybový senzor detekuje pohyb v okolí svítidla a automaticky rozsvítí světlo, když je detekován pohyb. Světlo zůstane rozsvíceno po stanovenou dobu (např. 1 minuta) a poté se automaticky vypne, pokud není detekován další pohyb. Tím se snižuje zbytečná spotřeba energie a zajišťuje se osvětlení pouze tehdy, když je to potřeba.

8. Je instalace LED svítidel s pohybovým senzorem složitá?

Instalace LED svítidel s pohybovým senzorem vyžaduje určité odborné znalosti, proto doporučujeme využít služeb kvalifikovaného elektroinstalatéra. Naše firma nabízí kompletní služby včetně dodávky a instalace a záruky svítidel, aby byla zajištěna správná a bezpečná instalace.

9. Jaké jsou další ekologické výhody LED svítidel?

LED svítidla jsou energeticky účinná, což znamená, že spotřebovávají méně elektřiny a tím snižují emise skleníkových plynů. Navíc neobsahují nebezpečné látky jako rtuť, která se nachází v některých tradičních žárovkách, což je činí šetrnějšími k životnímu prostředí.

10. Kde mohu získat více informací nebo konzultaci ohledně výměny svítidel?

Pro více informací nebo pro sjednání konzultace nás můžete kontaktovat prostřednictvím našich webových stránek nebo telefonicky. Naše firma je připravena vám pomoci s návrhem a realizací optimálních řešení pro váš bytový dům, včetně výměny svítidel a dalších elektroinstalačních služeb.

Doufáme, že tyto odpovědi vám poskytly užitečné informace a pomohou vám při rozhodování o výměně svítidel za moderní LED svítidla s pohybovými senzory.

Jablotron Olomouc – instalace do domácností i firem

Naše služby zahrnují kompletní instalaci zabezpečovacího systému Jablotron 100+ nebo Jablotron Mercury pro domácnosti i firemní prostory. V tomto článku vám přiblížíme, jak naše instalace alarmu Jablotron probíhá a poskytneme odpovědi na nejčastější otázky našich zákazníků.

Proces instalace zabezpečovacího systému Jablotron

  • 1. Úvodní konzultace

Každá instalace začíná úvodní konzultací, během které zjistíme vaše potřeby a požadavky. Naši odborníci navštíví vaše prostory, provedou detailní prohlídku a společně s vámi navrhnou optimální řešení.

  • 2. Návrh a plánování

Po úvodní konzultaci vypracujeme podrobný návrh, který zahrnuje technické specifikace, časový harmonogram a cenovou nabídku. Tento návrh s vámi projednáme a po vašem schválení přistoupíme k plánování instalace.

  • 3. Instalace systému

Samotná instalace zahrnuje instalaci kabeláže, montáž a konfiguraci zabezpečovacího zařízení Jablotron. Naši technici pracují efektivně a s minimálním rušením vašeho běžného provozu. Dbáme na bezpečnost a kvalitu každého kroku instalace.

  • 4. Testování a zaškolení

Po dokončení instalace provádíme důkladné testování celého systému, abychom se ujistili, že vše funguje správně a dle vašich očekávání. Následně vás zaškolíme, jak systém správně používat a odpovíme na všechny vaše dotazy.

  • 5. Servis a podpora

Náš vztah s vámi nekončí dokončením instalace. Nabízíme pravidelný servis a technickou podporu, abyste měli jistotu, že váš systém Jablotron bude vždy spolehlivě fungovat.

Časté otázky a odpovědi

Jak dlouho trvá instalace Jablotron systému?

Délka instalace závisí na rozsahu a složitosti projektu. Instalace bezdrátového systémů je obvykle rychljší, než drátového. Instalace alarmu v rodinném domě trvá 1-2 dny, zatímco ve větších firmách může trvat i několik dní.

Je instalace rušivá pro běžný provoz domácnosti nebo firmy?

Naši technici se snaží minimalizovat jakékoli rušení. Instalace je plánována tak, aby co nejméně narušovala váš běžný denní režim.

Mohu si sám nainstalovat Jablotron systém?

Pro zajištění správné funkčnosti a bezpečnosti systému doporučujeme nechat instalaci na odbornících. Naši technici mají potřebné školení a zkušenosti, aby instalaci provedli správně a bezpečně. Instalací svépomocí přicházíte o záruku.

Jaká je záruka na Jablotron systémy?

Poskytujeme 2 letou záruku od provedení do provozu a prodlouženou 5 letou záruku při pravidelných ročních servisních kontrolách. Při servisní kontrole se zjišťuje stav baterií, provádí aktualizace periferií a celého systému.

Co když mám problém se systémem po instalaci?

Naše firma nabízí technickou podporu a servisní služby. Pokud narazíte na jakýkoli problém, můžete nás kdykoli kontaktovat a my se postaráme o jeho rychlé vyřešení.

Kde instalujete alarmy Jablotron?

Alarmy Jablotron instalujeme v Olomouckém kraji a to především ve městech – Olomouc, Uničov, Litovel, Šternberk, Prostějov, Přerov, Šumperk, Mohelnice, Zábřeh a okolí.

Zapezpečovací systém Jablotron

Závěr

Instalace systému Jablotron v Olomouci a okolí od naší firmy je zárukou kvality, spolehlivosti a profesionálního přístupu. Dbáme na to, aby každý krok instalace probíhal hladce a podle vašich představ. Pokud máte zájem o naše služby, neváhejte nás kontaktovat pro úvodní konzultaci. Těšíme se na spolupráci!


Máte-li zájem o cenovou nabídku instalace Jablotron 100+, neváhejte nás kontaktovat!

Region Morava (Olomouc, Brno, Ostrava a okolí)

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz


  • Montáž Jablotron Olomouc
  • Montáž Jablotron Uničov
  • Montáž Jablotron Litovel
  • Montáž Jablotron Mohelnice
  • Montáž Jablotron Prostějov
  • Montáž Jablotron Přerov
  • Montáž Jablotron Brno
  • Montáž Jablotron Ostrava
  • Montáž Jablotron Šumperk

Proč se vyplatí investovat do výměny svítidel za LED v celé domácnosti

Výměna osvětlení za LED

V posledních letech se stále více domácností rozhoduje pro přechod na LED osvětlení. Důvody pro tuto změnu jsou různé a sahají od ekonomických přes ekologické až po estetické. V tomto článku se podíváme na hlavní přínosy investice do LED svítidel a proč by měla být tato změna prioritou v každé domácnosti.

1. Energetická úspora

Jedním z nejvýznamnějších důvodů pro přechod na LED osvětlení je jeho vysoká energetická účinnost. LED žárovky spotřebují až o 85% méně energie než tradiční žárovky. To znamená, že za stejný čas svícení spotřebujete mnohem méně elektřiny, což se pozitivně projeví na vašich účtech za energii.

Příklad: Pokud v domácnosti používáte 20 klasických 60W žárovek, roční náklady na osvětlení mohou dosahovat až 12 000 Kč. Při použití LED žárovek se stejným světelným výkonem (10W) klesnou roční náklady na přibližně 2 000 Kč.

2. Dlouhá životnost

LED žárovky mají mnohem delší životnost než tradiční žárovky. Zatímco klasická žárovka má životnost kolem 1 000 hodin, LED žárovka může svítit až 25 000 hodin. To znamená, že je třeba je měnit méně často, což přináší další úspory.

Příklad: Pokud svítíte v průměru 3 hodiny denně, klasická žárovka vám vydrží zhruba jeden rok, zatímco LED žárovka může vydržet až 23 let.

3. Ekologický přínos

LED žárovky jsou také šetrnější k životnímu prostředí. Neobsahují žádné nebezpečné látky, jako je rtuť, kterou najdeme v některých jiných typech osvětlení, například v zářivkách. Navíc díky jejich dlouhé životnosti vzniká méně odpadu.

Příklad: Při použití 20 LED žárovek místo klasických žárovek ušetříte nejen na spotřebě energie, ale také snížíte množství vyprodukovaného odpadu o desítky kusů žárovek ročně.

Porovnání LED žárovek s klasickými žárovkami

4. Kvalita světla

LED žárovky nabízejí vyšší kvalitu světla než mnoho tradičních žárovek. Mají okamžitý náběh na plný výkon, takže nemusíte čekat, až se „rozehřejí“. Navíc jsou k dispozici v různých barevných teplotách a intenzitách, což umožňuje přizpůsobit osvětlení konkrétním potřebám jednotlivých místností.

Příklad: V obývacím pokoji můžete použít teplejší světlo pro vytvoření útulné atmosféry, zatímco v pracovně nebo kuchyni oceníte chladnější, bílé světlo, které podporuje koncentraci a produktivitu.

5. Bezpečnost

LED žárovky se méně zahřívají než tradiční žárovky, což snižuje riziko popálenin nebo požárů. Jsou také odolnější vůči otřesům a nárazům, což je činí bezpečnějšími volbou pro domácnosti s dětmi nebo domácími mazlíčky.

Příklad: V dětském pokoji jsou LED žárovky ideální, protože jejich povrch zůstává chladný na dotek, což minimalizuje riziko popálení při náhodném dotyku.

Závěr

Investice do LED osvětlení se vyplatí z mnoha důvodů. Nejenže přináší značné úspory na energii a delší životnost svítidel, ale také podporuje ekologické a bezpečnostní aspekty. Přechod na LED žárovky může být krokem, který se projeví nejen v nižších účtech za elektřinu, ale i v celkově lepší kvalitě života ve vaší domácnosti.


S výměnou svítidel v domácnosti Vám rádi pomůžeme, neváhejte nás kontaktovat!

Olomouc, Uničov, Litovel, Prostějov, Šumperk a okolí:

+420 777 995 980 , email: ondrej@unlimited-elektro.cz